Daha öncede yorgunluk için şifalı bitkilerden tarifler vermiştik sizlere sağlık köşemizde, bugün ise bunlara yeni bir tanesi daha ekliyoruz. Hemen tarife geçmek istiyorum müsadenizle;
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 baş soğan
- 250 gr semizotu
- 1 limon suyu
- 1 yumurta
- 1 tutam dereotu
- 1/2 bağ taze soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr semiz otu
- 4 yemek kaşığı domates püresi
Hazırlanışı;
Soğanlarımızı öncelikle incecik doğruyoruz. Soğanları zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine doğranmış semizotu ilave edip 5-10 dakika arasında pişirildikten sonra 1 litre su ilave ediyoruz. 15-20 dakka kaynayan yemeğin içine, ayrı bir yumurta sarısı, limon suyu ve su karışımı eklenir. 2 dakika daha kaynayan yemeğin içine 3 diş sarımsak koyuyoruz. Ayrı bir tavada sotelenmiş taze soğan ve ince doğranmış dereotu ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet bal şeker olsun :)
Bu makelede Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin değerli yazısında alıntılar yapılmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder